Ideeën indienen om technologie te benutten

Technologie inzetten om mensen met een arbeidsbeperking beter in staat te stellen om te (blijven) werken! De Coalitie voor Technologie en Inclusie (CTI) is op zoek naar partijen die zich daarvoor willen inzetten en die samen een regionaal pilotvoorstel willen indienen. Via deze pilots willen we, met de mogelijkheden die technologie biedt, bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. We nodigen werkgevers, technologie-ontwikkelaars, mensen met een arbeidsbeperking, en hun ondersteuners (zoals arbeidsdeskundigen en jobcoaches) van harte uit om samen te gaan werken aan pilotvoorstellen. Er kunnen uiteraard ook pilotvoorstellen ingediend worden met andere technologieën.

Pilots Overzicht

Een overzicht van de technologieën die getoond zijn tijdens de challenges in juni 2021

Via de links in het overzicht kunt u de pitches per technologie online terugkijken.

Technologie Oplossing/aanbieder Contactpersoon
Spraakherkenning SpeakSee Jari Hazelenbach
Voorleesbril Orcam Bernard Bremmer
Exoskelet Skelex Ivar de Wit
Exoskelet Laevo Elko Windmeier
Slimme bril Armfors Richard Tanke en Joris Ebben
Spraakondersteuning Whispp Joris Castermans
Arm-/hoofdondersteuning Focal Meditech Michiel Geilen
Rolstoelbesturing via bril Munevo Drive Gijs Langkamp
Stressmonitoring Carapax Addy Borst
Navigatiearmbanden N-Vibe Joost van Loon
Beamer werkinstructies Arkite Beamer Raimond Elias
VR-bril twee toepassingsberoepen Dennis Zeldenrust
Video’s en presentaties uit de Challenges bekijken

Meer informatie

Heb je suggesties of vragen? Neem dan contact op met de genoemde contactpersoon per technologie of stel je meer algemene vraag aan coalitie@technologievoorinclusie.nl.

Namens alle leden van de Coalitie voor Technologie en Inclusie kijken we uit naar je deelname!

Meer informatie over het indienen van pilotvoorstellen

Uitnodiging voor de Challenges

Een bril die voorleest wat je zelf niet kunt lezen, een beamer die met lichtsignalen helpt bij het assembleren, een robot die je begeleidt, of een Augmented Reality bril die je door werkprocessen loodst… Zo zijn er afgelopen periode prachtige nieuwe technologieën getest op de werkvloer. De kansen die technologie biedt voor mensen met een beperking willen we nu breder benutten en uitbouwen. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Ideeën indienen om technologie te benutten

Technologie inzetten om mensen met een arbeidsbeperking beter in staat te stellen om te (blijven) werken! De Coalitie voor Technologie en Inclusie (CTI) is op zoek naar partijen die zich daarvoor willen inzetten en die samen een regionaal pilotvoorstel willen indienen. Via deze pilots willen we, met de mogelijkheden die technologie biedt, bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt.

De pilotvoorstellen kunnen gericht zijn op:

  • GROEI: In groei-pilots willen we technologie voor mensen met een beperking, die al op kleine schaal is beproefd, nu ook op grotere (regionale) schaal gaan inzetten. Bij meer bedrijven en voor meer medewerkers!
  • PIONIEREN: In pionier-pilots kan nieuwe technologie voor de eerste keer worden toegepast in een werk of re-integratie setting voor mensen met een beperking.

Voor wie?

We nodigen werkgevers, technologie-ontwikkelaars, mensen met een arbeidsbeperking, en hun ondersteuners (zoals arbeidsdeskundigen en jobcoaches) van harte uit om deel te nemen aan de challenge en samen te gaan werken aan pilotvoorstellen.

Wanneer?

  • Regio Noord: donderdag 10 juni, online, 10.00-12.00 uur
  • Regio Midden: donderdag 17 juni, online, 10.00-12.00 uur
  • Regio Zuid: donderdag 24 juni, online, 10.0-12.00 uur

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Regionaal

We organiseren de online challenges regionaal. Voor personen en organisaties die landelijk, of in verschillende regio’s werken is het mogelijk om aan meerdere challenges deel te nemen.

De Coalitie voor Technologie en Inclusie

De Coalitie voor Technologie en Inclusie is een samenwerkingsverband tussen UWV, het ministerie van SZW, AWVN, de LCR, Jobstap, de Robotacademie, Tilburg University, de sectorraad GO en de 4TU Federation.

Heb je suggesties of wil je contact opnemen naar aanleiding van de Challenges? Mail dan naar coalitie@technologievoorinclusie.nl.

Namens alle leden van de Coalitie voor Technologie en Inclusie kijken we uit naar je deelname!

Wouter Koolmees Guus van Weelden
Minister van SZW Lid raad van bestuur UWV