Aanleiding van de Challenge

De Coalitie voor Technologie en Inclusie wil het gebruik van de mogelijkheden van technologie voor inclusie stimuleren. Daarom organiseren het ministerie van SZW en UWV namens de  coalitie gezamenlijk de Challenge Technologie voor inclusie.

Doel van de Challenge

Het doel van de Challenge is om ervaring op te doen met de implementatie van technologie ter ondersteuning van werknemers met beperkingen. Werkgevers, gebruikers, ondersteuners zoals jobcoaches en arbeidsdeskundigen en ontwikkelaars kunnen zo samen de beste koers bepalen om werk toegankelijker te maken, de kwaliteit van werk te vergroten en de inzetbaarheid en/of productiviteit van werknemers te verhogen. Het beoogde resultaat is een set goede werkpraktijken met mogelijkheden voor verdere opschaling van de technologie.

Voor wie

Voor deze Challenge zijn we op zoek naar werkgevers en technologiebedrijven die technologie willen inzetten op een werkplek om mensen met een beperking te ondersteunen. Het UWV stelt een subsidie beschikbaar voor de beste initiatieven zoals beoordeeld door een vak- en een expertjury.

Laat u uitdagen en inspireren

Op vrijdag 23 november 2018 trappen we de Challenge af op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag. Tijdens deze aftrap kunt u zich laten uitdagen en inspireren om deel te nemen aan de Challenge. UWV en het ministerie zorgen namens de Coalitie voor een dag met inspirerende voorbeelden, waar partijen elkaar kunnen ontmoeten en vervolgens samen aan de slag gaan. We hopen dat u tijdens deze dag ideeën opdoet om deel te nemen aan de Challenge.

Binnenkort ontvangt u hier meer informatie over hoe u mee kunt doen aan de challenge. Het aanmelden voor de aftrap op 23 november kan onder de button (rode knop) op deze pagina.

Aanmelden voor 23 november
Flyer van de challenge
Download de flyer van de Challenge